Zoek
Sluit dit zoekvak.
Valerie Objects

Muller van Severen Lamp Valerie Objects

Bij Meijer + Floor Interieur zijn we verheugd om de Hanging Lamp n°1 Curry van Muller Van Severen te introduceren, een meesterwerk dat niet alleen verlichting brengt maar ook een harmonie van creativiteit en noodzaak vertegenwoordigt. Ontdek het verhaal achter deze prachtige lamp en breng een uniek stukje Belgisch design naar uw interieur.

Product omschrijving

Hoewel Muller Van Severen vooral bekend staat om hun meubels, begon het verhaal van het ontwerpduo eigenlijk met de conceptie van deze hanglampen. “Het begon allemaal uit noodzaak,” legt Hannes uit. “We waren aan het werk in ons nieuwe huis, dat een oud pand is. Een stopcontact in het plafond boven de tafel ontbrak om een lichtbron aan te sluiten, dus ontwierpen we een lamp die aan de muur kon hangen.” De eerste prototypes werden getoond tijdens Muller Van Severen’s allereerste solotentoonstelling in 2011. Tijdens die tentoonstelling vulden Fien en Hannes de galerieruimte Valerie Traan van Veerle Wenes (art director van valerie_objects) met ontwerpen die eruitzagen alsof iemand een set kleurpotloden pakte en in de lucht begon te tekenen. Dit is in feite precies hoe deze lampen moeten worden geïnterpreteerd, als ogenschijnlijk naïeve tekeningen die tot leven zijn gekomen. Net als al het meubilair van Muller Van Severen voegen de hanglampen een sobere maar kleurrijke lijn toe aan het interieur. Aan het einde van die lijn bevindt zich een gloeilamp, “met een lampenkap die we aanvankelijk op een rommelmarkt vonden”, vult Hannes aan. “Het is een fantastische lampenkap: perfect neutraal. Gelukkig vonden we een bedrijf dat het kon produceren.”
Een greep uit onze merken

Advies aanvraag

Muller van Severen Lamp Valerie Objects

Wilt u advies over Muller van Severen Lamp Valerie Objects? Laat dan uw gegevens achter in het formulier hieronder en wij nemen contact met u op.