Zoek
Sluit dit zoekvak.
Valerie Objects
Muller van Severen Lamp Valerie Objects
Een greep uit onze merken
Over: Valerie Objects

valerie_objects is een Belgisch high-end designlabel geïnitieerd door Axel Van Den Bossche, CEO van het gerenommeerde ontwerpbedrijf Serax, en Veerle Wenes, eigenaar van de iconische design- en kunstgalerie Valerie Traan. De missie bestaat erin buitengewone ontwerpers en kunstenaars de mogelijkheid te bieden hun kenmerkende stijl te vertalen naar tastbare objecten, om esthetische betekenis terug te brengen naar de gereedschappen en voorwerpen die we dagelijks gebruiken.

In het kort: geef alledaagse voorwerpen hun schoonheid terug. Het ontwerpersduo Muller Van Severen was de eerste die tekende bij valerie_objects en wordt beschouwd als een van de meest beeldbepalende Europese ontwerpers van vandaag. Andere makers zijn gevolgd, van gevestigde namen die hun stempel hebben gedrukt op de designwereld (zoals Maarten Baas, Studio Wieki Somers, big-game,…) tot jonge en experimentele creatieven die de manier waarop we naar objecten kijken uitdagen (destroyers/builders, Knutson + Ballouhey,…).

Alle makers hebben één ding gemeen: ze vallen op door hun duidelijke handtekening, hun stijl is direct herkenbaar, of ze nu een tafel of een theepot maken. valerie_objects begrijpt de drang van de ontwerper om een duurzame handtekeningstijl te ontwikkelen, evenals het verlangen van de consument om een connectie te hebben met zorgvuldig geselecteerde objecten.

Het label staat voor unieke maar toegankelijke creaties, allemaal ontworpen voor dagelijks gebruik. Door te focussen op de emotionele kracht van design biedt valerie_objects objecten waar veel eigenaren een speciale band mee ontwikkelen: ze raken meer en meer gehecht aan het object naarmate het deel wordt van hun persoonlijke verhaal.