Zoek
Sluit dit zoekvak.
Slowwood
Grut 2 Organic Shape Slow Wood
Slowwood
Heech Cabinet Slow Wood
Slowwood
Leech 2 Dressoir Slow Wood
Slowwood
Grut 1 Oval Slow Wood
Slowwood
Lyts 2 Coffee Table Slow Wood
Een greep uit onze merken
Over: Slowwood

Slowwood is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige, handgemaakte houten meubelstukken. Het merk is opgericht door Christien Starkenburg, een interieurontwerper en tevens oprichter van StudioSlow. Slowwood streeft naar eenvoud, natuurlijke materialen en duurzaamheid in hun ontwerpen.

De inspiratie voor Slowwood komt voort uit ideeën over eenvoud en de natuur. Elk stuk wordt met liefde voor het materiaal en dankbaarheid voor de aarde vervaardigd. De ontwerpen zijn eenvoudig en elegant, met aandacht voor tijdloosheid en duurzaamheid, met een kleine ecologische voetafdruk. Slowwood biedt een collectie van massief houten meubels, waarbij je kunt kiezen uit twee houtsoorten: essen of eiken, en vijf verschillende afwerkingen: natuurlijke olie, witte olie, zeep, witte beits of natuurlijke lak.

Daarnaast omvat de collectie tien opvallende kleuren voor het frame. Christien Starkenburg gelooft in een ‘slow’ levensstijl, die ze zowel in haar werk als in haar leven toepast. Ze waardeert aandacht, analogie en openheid als belangrijke aspecten in haar ontwerpproces. Slowwood streeft ernaar om een gevoel van verbondenheid en rust te brengen door natuurlijke materialen te gebruiken in het interieur, waarbij elk meubelstuk als een gedeelde ruimte wordt beschouwd waar verhalen zich ontvouwen.