Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nani Marquina
Tres Nani Marquina
Nani Marquina
Vegatal Tres Nani Marquina
Nani Marquina
Telares Nani Marquina
Een greep uit onze merken
Over: Nani Marquina

In 1987 betrad Nani Marquina de wereld van hedendaagse tapijten en interieurontwerp met een visie die een revolutie teweegbracht in de Spaanse designscene. Geboren uit een familie doordrenkt van design, waar haar vader, Rafael Marquina, de gevierde bedenker was van de iconische Marquina-oliekan, erfde Nani de passie voor creativiteit. In een tijd van immense veranderingen na de restauratie van de democratie in Spanje, bracht Nani Marquina een nieuw perspectief op tapijtdesign naar voren.

Ze transformeerde klassieke tapijten tot eigentijdse designstukken, wat resulteerde in de oprichting van haar gelijknamige merk. Kenmerkend voor Nani Marquina is het gebruik van hoogwaardige materialen die niet alleen prachtige tapijten produceren, maar ook duurzaamheid en vakmanschap weerspiegelen. De geschiedenis van het merk omvat een voortdurende toewijding aan het ontwerpen van tapijten die niet meegaan in de cultuur van wegwerpconsumptie.

Sinds 1994 worden de tapijten van Nani Marquina vervaardigd in India, waar het merk de onbeperkte mogelijkheden van vakmanschap ontdekte. Het bedrijf breidde zich ook uit naar Pakistan en Nepal, waar het samenwerkt met Care & Fair om de levensomstandigheden van tapijtmakers en hun families te verbeteren. Sociale betrokkenheid is een kernwaarde van Nani Marquina. Sinds 2002 werkt het merk samen met Care & Fair om kinderarbeid tegen te gaan en de kwaliteit van leven van tapijtmakers te verbeteren.

Ze ondersteunen projecten zoals scholen in India. Nani Marquina is een broeinest van innovatie en design, met samenwerkingen met gerenommeerde ontwerpers zoals Ronan & Erwan Bouroullec. Het merk heeft stappen ondernomen om milieubewust te produceren, zoals te zien is in de Bicicleta-collectie, waar gerecyclede binnenbanden van fietsen worden gebruikt.

In 2022 behaalde Nani Marquina het Climate Neutral-certificaat en introduceerde de Re-Rug-collectie, een nieuwe mijlpaal in hun reis naar duurzaamheid. Het bedrijf blijft trouw aan haar doel: het heruitvinden van het tapijt, waar traditie en design samenkomen, gedreven door een toewijding aan vakmanschap en duurzaamheid. Met meer dan 35 jaar innovatie blijft Nani Marquina een internationaal erkend merk dat de esthetiek van tapijten opnieuw definieert.