Secto Design

Secto Design is opgericht in 1995 door Seppo Koho en Tuula Juselius in Finland. Alhoewel eerst gestart werd met de productie van meubelen van verlijmd hout heeft Secto rond het jaar 2000 besloten om zich volledig te richten op de productie van designlampen. Dit bleek een goed keuze. De handgemaakte lampen van Secto Design zijn inmiddels zeer geliefd in binnen- en buitenland. De combinatie van de fijne belijning en de natuurlijke materialen geeft een zeer bijzonder effect. Hun bijzondere producten werden al snel opgemerkt door het internationale publiek.

Meer dan 90% van alle productie wordt geëxporteerd uit Finland. Secto Design wordt gezien als innovatief. Het wordt duidelijk waarom dat zo is, wanneer je een kijkje neemt in de catalogus. Gemaakt van geperst berkenfineer komen er lampen voorbij in de meest uiteenlopende vormen en maten. Toch behoudt Secto Design de eenvoud: geen van hun ontwerpen zal als stoorzender in een woonkamer worden gezien. De ontwerpen ademen een wasem van Finse rust over de ruimte waarin ze hangen. Dit heeft ook te maken met de lichtbron die wordt gebruikt in de lampen van Secto Design: LED-verlichting met een hoge warmtetint. Zo blijft de ruimte sfeervol, zonder dat het je belet een krant te lezen. Bovendien draagt LED-verlichting bij aan een uitstekend energielabel. Secto Design is een stijlvolle, groene keuze.

Kom langs in onze winkel

Of het nu gaat om een compleet interieurplan of om de juiste keuze voor een bank: bij Meijer+Floor helpen wij u graag vanuit onze jarenlange ervaring.