Pilat & Pilat

De massief houten meubelcollectie van Pilat&Pilat is onder de naam Famylje Collection een internationaal befaamde collectie van evenwichtige ontwerpen. De verscheidenheid aan ontwerpen zijn de uiteenlopende karakters in deze familie. Wat ze bindt is de pretentieloze aard en vanzelfsprekende verschijning die ze aan de dag leggen. De fraaie verbindingsdetails maken geen geheim van hoe de meubels in elkaar zitten.

Individualiteit, duurzaamheid pure eenvoud en tijdloze rust uitgedrukt in een van de vier houtsoorten: eiken, walnoot, esdoorn of iepen. De Familie Pilat maakt al sinds jaar en dag meubels. Zoals de familie zelf zegt: “Het is maar goed dat de familie Pilat zo groot is”.

Tientallen en tientallen meubelontwerpen bevolken inmiddels de familiecollectie van Pilat&Pilat”. Het formaat van deze familie stelt het bedrijf in staat tot grote daden. Het dorp Twijzel is nog altijd de thuisbasis. Daar worden de schetsen gemaakt en de ideeën geboren. Met een stevige kennis van houtbewerken en de klassieke, fijne kneepjes van het vak maakt Pilat&Pilat eigentijdse ontwerpen met klassieke tinten.

Van tafels tot bureaus, van banken tot bedden: Pilat&Pilat staat voor elk interieurontwerp klaar om aan de slag te gaan. De combinatie van oud en nieuw maakt Pilat&Pilat een aantrekkelijke partner voor projecten in zowel oude panden, zoals de Oude Bibliotheek in Delft, als nieuwe panden, zoals het Leeuwarden Fries Museum. Pilat&Pilat staan voor een omgeving waar je je thuisvoelt.

Kast met glazen