Muuto

Het Deense Muuto is in 2007 opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge en heeft inmiddels een fraaie collectie lampen, stoelen, tafels, kasten, banken en woonaccessoires. De naam is afgeleid van het Finse woord ‘muutos’ dat ‘verandering’ of ‘nieuw perspectief’ betekent. Het bedrijf streeft ernaar om de rijke Scandinavische design geschiedenis weer op de kaart te zetten en er daarnaast nieuwe hoofdstukken aan toe te voegen. Muuto is stevig geworteld in Scandinavisch design, met werken van de beste ontwerpers uit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.

Ontwerpen van Muuto zijn geheel in lijn met de trends die Europa vandaag de dag tekenen. Minimalisme, strakke kleuren en glooiende lijnen vind je in veel ontwerpen van Muuto terug. Neem de Fiber Lounge Chair. Een nieuw ontwerp van Muuto, die de stoel propageert met de zin ‘Omarmend Simpel’. Wat Muuto daarmee bedoelt, wordt duidelijk wanneer je de stoel ziet. Met dunne, zwart metalen poten en een glooiende zitting lijkt de stoel haast te zweven.

Het zijn stoelen die aangenaam weinig ruimte innemen in een woonkamer. Niet omdat ze zo klein zijn, maar vanwege het lichte ontwerp. Lichte materialen zijn een tweede kernbegrip dat je terugvindt bij Muuto. Dun hout, maar ook moderne composietmaterialen worden geverfd of bekleed met een laagje leer.

Muuto creëert zo subtiele, luchtige designs die hun plaats uitstekend vinden in huizen ingericht met gevoel voor detail. Muuto, oftewel verandering, maakt haar naam zodoende waar en biedt een rijk assortiment voor de verfijnde smaak van designliefhebbers.

Kom langs in onze winkel

Of het nu gaat om een compleet interieurplan of om de juiste keuze voor een bank: bij Meijer+Floor helpen wij u graag vanuit onze jarenlange ervaring.