Gelderland

Gelderland Groep staat voor duurzaamheid en zitcomfort. Alle meubels worden, door ervaren vakmensen met grote liefde voor het vak, ambachtelijk gemaakt in Nederland.

In 1936 kreeg Koene Oberman, zoon van een Friese houthandelaar 200 Gulden van zijn vader om voor zichzelf te beginnen. In Culemborg dat een lange traditie had in ambachtelijke meubelfabricage startte hij als een van de eersten de seriematige productie van meubilair. Daarmee was ‘Meubelindustrie Gelderland’ geboren.

Vanuit de voormalige Locomotiefloods aan het station bouwde Oberman Gelderland uit tot speler van formaat. Al kort na de oorlog trok hij er met zijn eigen vliegtuig op uit om internationale groei te realiseren. Hierdoor namen buitenlandse fabrikanten Gelderland modellen in productie. In de vijftiger jaren trok Oberman externe ontwerpers aan. Deens design van Ib Kofod Larssen werd in licentie geproduceerd en Rob Parry ontwierp diverse meubels. In 1969 maakt Jan des Bouvrie zijn debuut als meubelontwerper met de Kubusbank. In die traditie volgden vele ontwerpers zoals Henk Vos en zijn zoons Bart Vos en Roderick Vos, Scholten & Baijings, Remi Meijers, Lex Pot en Studio Truly Truly. Kortom Gelderland biedt een fraaie staalkaart van de Nederlandse designgeschiedenis.

10000 van Doesburg

Gelderland bank serie 10000 VanDoesburg elementen hocker

Voor het ontwerp van de deze uitgebreide elementenbank heeft Bart zich laten inspireren door de vormen uit het werk van De StijL oprichter Theo van Doesburg. Zo ontstond een functioneel, eigentijds en comfortabel meubel programma met talloze mogelijkheden. Ieder element is zelfstandig of in een combinatie als set of compleet ziteiland te gebruiken. De twee verschillende zitdieptes kunnen met elkaar gecombineerd worden. Hierdoor wordt het speelse karakter van de Van Doesburg nog verder vergroot.

Afneembare bekleding – Eindeloos te combineren – 7 jaar garantie op bekledingsstoffen, leer en schuim

6400 van Gelderland

Gelderland bank 6400 B4 shadow

Rijkdom door eenvoud. De 6400 bank oogt kubistisch en heeft tegelijkertijd een zachte uitstraling. De vulling van de bank is afgewerkt met een zacht dekbed gevuld met zachte materialen. Het comfort van een kussenbank en toch een strakkere look.

Het ontwerp van de 6400 is tijdloos en biedt ongekend comfort. Er is keuze uit diverse maten banken en hoekopstellingen, bijvoorbeeld met een 35 graden hoek, maar ook als solitaire fauteuil of loveseat is hij prachtig. De poten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren of in hout.

Afneembare bekleding – Keuze uit maar liefst 36 elementen – 20 jaar garantie op de beukenhouten romp

4800 van Gelderland

Gelderland bank 4800 B4 groen

Deze moderne klassieker maakt al sinds 1982 deel uit van de Gelderland collectie. Prachtig solitair of als hoekopstelling, met chaise longue of als fauteuil. Herkenbaar aan de elegante armen en bijzondere voet die verkrijgbaar is in diverse kleuren. De 4800 is in 2021 uitgebreid met de 4850; een complete serie met een ander comfort dat zich kenmerkt door een diepere zit.

Afneembare bekleding – Uitgebreide serie, ruime keuze in elementen – 20 jaar garantie op de beukenhouten romp

4850 van Gelderland

Gelderland bank 4850 groen

De moderne klassieker is in 2021 uitgebreid met een compleet nieuwe serie. Deze nieuwe serie heeft een totaal ander comfort dat zich kenmerkt door meer zitdiepte. Leverbaar in alle uitvoeringen van de ‘gewone’ 4800.

Afneembare bekleding – Uitgebreide serie, ruime keuze in elementen – 20 jaar garantie op de beukenhouten romp

7610 van Gelderland

Gelderland bank 7610 fabric bleu

Het kussen in de zitting van de 7610 is los gestoffeerd van de romp, maar is wel vast verbonden met de hoes. Hierdoor oogt de bank minder strak dan de verder identieke 6511 bank, maar blijft het kussen wel op zijn plek. De 7610 heeft bovendien een iets zachter zitcomfort. Beide series zijn te combineren en compleet gelijk in mogelijkheden. De metalen poot is leverbaar in diverse kleuren.

Uitgebreide serie met veel combinatie mogelijkheden – 7 jaar garantie op bekledingsstoffen, leer en schuim – 20 jaar garantie op de beukenhouten romp

7405 van Gelderland

gelderland 7405 draafauteuil product

De gewatteerde schaal van de 7405 is uitnodigend. In combinatie met de bijpassende voetenbank een zeer comfortabele set. Het draaibare onderstel is verkrijgbaar in glanzend en mat chroom of matzwart metaal. Ook leverbaar met houten poten (7404) voor een meer Scandinavische uitstraling. De houten poten zijn in meerdere kleuren leverbaar.

7 jaar garantie – verkrijgbaar in een harde en zachte variant – zwart onderstel mogelijk

601 Mr. Oberman

Gelderland 601 mr oberman fauteuil naturel stof wit

De Meneer Oberman fauteuil dankt zijn naam aan de oprichter van Gelderland, de heer Koene Oberman. Volgens de overlevering deed hij iedere dag zijn middagdutje in deze comfortabele lounge fauteuil. De huidige versie is een heruitgave van het origineel uit 1971. De charmante vormgeving past in moderne én klassieke interieurs.

Afneembare bekleding – Stoere banden van tuigleer – 7 jaar garantie

Kom langs in onze winkel

Of het nu gaat om een compleet interieurplan of om de juiste keuze voor een bank: bij Meijer+Floor helpen wij u graag vanuit onze jarenlange ervaring.