Frits Hansen

Fritz Hansen is een Deens designlabel met een rijke historie. In 1872 richt Fritz Hansen, een houtbewerker, zijn eigen bedrijf op in Kopenhagen. Later in 1885 opent hij de deuren van zijn meubelproductiebedrijf en 2 jaar later komt daar nog een succesvolle werkplaats bij. Hij werkte onder meer samen met Arne Jacobsen, Piet Hein, Poul Kjaerholm en Hans. J. Wegner. Ook vandaag blijft Fritz Hansen innoveren. Eigentijdse collecties van meubels en accessoires worden geproduceerd in samenwerking met vooraanstaande ontwerpers. Wat de collecties van Fritz Hansen bindt is dat ze de lijn tussen kunst en design doen vervagen. Ontwerpen van Fritz Hansen zijn een kunstobject op zichzelf, en veelal worden artistieke vindingen omgevormd tot een functioneel design. Ontwerpen komen in een huis tot hun recht als gebruiksobject én kunstobject. Een woonkamer ingericht met Fritz Hansen doet zodoende evenwel dienst als museum.

Fritz Hansen ontwerpt namelijk op elk noodzakelijk gebied voor de inrichting van een woonkamer. Stoelen, tafels, verlichting en sofa’s zijn maar een paar voorbeelden. Klassiek en eigentijds zijn de overkoepelende termen. Fritz Hansen maakt gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals leer en marmer. Daardoor zal een ontwerp van Fritz Hansen de ruimte nooit verzwaren, en is elk ontwerp prettig voor oog en aanraking. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt er bovendien voor dat de ontwerpen duurzaam zijn. Zo draagt Fritz Hansen bij aan een prettige leefomgeving en een duurzame toekomst van het milieu.

Kom langs in onze winkel

Of het nu gaat om een compleet interieurplan of om de juiste keuze voor een bank: bij Meijer+Floor helpen wij u graag vanuit onze jarenlange ervaring.