Flos

Flos is een Italiaans designlabel dat lampen ontwerpt en produceert. Eind jaren 50 zijn de wortels voor Flos gelegd door Dino Gavina. Hij was van mening dat Italië voorop moest lopen als het ging om interieurontwerpen. Nadat hij veel belangrijke ontwerpers uit die periode gesproken had (die vooral bezig waren met het maken van meubels) besloot Gavina zich te gaan richten op het ontwerpen en maken van lampen.

De cocon-techniek (hars gespoten op een metalen frame) werd het startpunt van zijn zoektocht. Samen met Sergio Giandini timmerden ze hard aan de weg en in 1962 is hier dan echt Flos uit voorgekomen. Flos creëert geen lampen maar “objecten”, vaak zijn het kunstwerken op zich.

Ondertussen is er door samenwerkingen met tientallen verschillende bekende (o.a. Marc Newson, Philippe Starck en Jasper Morrison) en minder bekende ontwerpers een heel indrukwekkende collectie ontstaan. Flos kenmerkt zich veelal door minimalisme. Strakke lijnen en eenduidige kleuren zorgen voor een oase van rust.

Een kamer die is ingericht met ontwerpen van Flos is een ideale leef- en werkomgeving vanwege de eenvoud en functionaliteit van de ontwerpen. De rust die de ontwerpen uitstralen maken ze ideaal voor het inrichten van een ruimte in zowel een klassiek pand als een modern pand.

  • In een klassiek pand zullen deze pure ontwerpen een oude stijl niet storen, terwijl je juist voorkomt dat de ruimte oubollig wordt.
  • In een modern pand zal een ontwerp van Flos de beste eigenschappen van de ruimte accentueren met strakke lijnen en heldere kleuren.

Met meer dan twintig verschillende ontwerpers in dienst heeft Flos het desalniettemin gepresteerd om een eenduidige ontwerpstijl uit te brengen. Dit onderstreept de kenmerkende stijl van dit designlabel en maakt het een van de meest gevierde van Europa.

Kom langs in onze winkel

Of het nu gaat om een compleet interieurplan of om de juiste keuze voor een bank: bij Meijer+Floor helpen wij u graag vanuit onze jarenlange ervaring.